Оградата с Турция няма да се маха

15582
Оградата с Турция няма да се маха
Снимка: БГНЕС

Няма да махаме съоръжението на границата в Турция, заяви министърът на външните работи Даниел Митов, който откри днес кръгла маса "Перспективи пред българската външна политика: рискове и предизвикателства", организирана от Института за дясна политика и Клуб "Конрад Аденауер", предаде БТА.

Това, че сме казали, че има временен характер, не означава, че започваме да махаме оградата, посочи Митов по повод медийни публикации.

В последните седмици се забелязва ръст на бежанците у нас

През последните седмици в България влизат повече бежанци, но броят им не може да се сравни с този през миналата година. През последните...

Той припомни, че министърът на вътрешните работи в правителството преди служебния кабинет Цветлин Йовчев официално е заявявал, че съоръжението е с временен характер, дори в самото решение на МС за изграждането му е казано, че то се прави с определена цел и заради определени обстоятелства.

"Нищо различно не сме казали, но някои хора като надушат кампания започват да изпадат в лека неврастения, коментира министърът и допълни, че да си правиш кампания на гърба на служебното правителство означава, че си доста безпомощен", заяви министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com