Оградата към плаж Алепу ще бъде премахната до часове, обеща Павлова

8394
Оградата към плаж Алепу ще бъде премахната до часове, обеща Павлова
Снимка: БГНЕС

Апелираме кметът на община Созопол да обезопаси пътя към плаж Алепу, не да го затваря. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БТВ, във връзка с поставената бариера на пътя за плаж Алепу разположен между курортите Созопол и Приморско.

Лично министър-председателят се намеси и настоя след дълъг разговор с кмета на община Созопол бариерата да бъде незабавно премахната. Буквално в следващите часове ще бъде премахната. Този плаж е неохраняем, но както всеки плаж и до този плаж трябва да има осигурен достъп и възможност за всички желаещи да го ползват, независимо, че там няма чадъри и заведения. Много хора предпочитат именно точно това, че той е див, без заведения, без задължителните чадъри и свободен за ползване. Аз мисля, че този проблем е приключен”, заяви министър Павлова.

Павлова: Усвоили сме 83% от парите по ОП "Регионално развитие"

2,597 млрд. лв. или 83% са усвоените средства по ОП "Регионално развитие". Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустр...

На въпрос в правомощията на кмета ли е да затваря пътища Павлова  уточни, че „пътят е общински, но аргументите на кмета са, че той е в лошо състояние. Той със сигурност е в лошо състояние, но тук ние говорим за осигуряване на възможност на плажуващите да стигнат до една много дълга плажна ивица”, допълни министърът на регионалното развитие и благоустройството.

„Аз смятам, че трябва да се намери балансът общината да заяви готовност да предприеме мерки и да го ремонтира, за да го обезопаси, което е неин ангажимент. Това, което мога да потвърдя от името на държавата, говорих вече и с областния управител има осигурени през министерството средства от концесии и наеми, да се осигурят няколко спасители за този плаж, въпреки че е неохраняем. Всичко се случва. Има случаи на удавяне на този плаж. Така че ще осигурим няколко спасителя, така както министър-председателят лично разпореди на мен и на областния управител да направим необходимото. Тези мерки ще бъдат предприети”, каза още Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com