Официално: Българите мрънкат най-много в Европа

18647
Официално: Българите мрънкат най-много в Европа

Ново социологическо проучване показва, че българите са в графата на най-мрънкащите и най-тъжните хора в Европа, съобщи Нова ТВ.

Хората на Запад обикновено търсят услугите на терапевт, когато се чувстват тъжни или депресирани. Българинът предпочита да се оплаква на близките си, на колеги и приятели, а често и на съвсем непознати - като бармани или таксиметрови шофьори.

Български и румънски имигранти живеят в германските бедняшки квартали

Имигрантските квартали на мизерията, които се намират насред Германия- на това е посветен репортажът на германската обществена телевизи...

Таксиметров шофьор в София, с повече от 30-годишен стаж, разказва, че отдавна се чувства като психоаналитик, защото клиентите му не спират да се оплакват от живота си, да му споделят проблемите си или просто да мърморят. Признава, че и самият той често го прави с тях. Според него най-много хората се оплакват от липса на работа. "С мрънкане не става. Сядаш, мрънкаш. По-добре свърши нещо, виж как може да се оправи", заключава шофьорът.

Според специалистите челното място на българите сред най-мрънкащите хора в Европа е въпрос на народопсихология.

Психологът Антоанета Христова обяснява: „Изказване с такова определение звучи много обидно, но истината е, че българинът много години живее в несигурност. Преходът у нас продължи по-дълго, отколкото в другите европейски страни". Според нея последните години все по-често хората у нас се обръщат към психолог, но това в никакъв случай не се е превърнало в традиция за справяне с проблемите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com