Очакват се до 30 литра на кв.м. дъжд

13893
Очакват се до 30 литра на кв.м. дъжд
Снимка: БГНЕС

Очакват се интензивни превалявания с развитие на гръмотевични бури. В отделни райони ще има и градушки. Средните количества на очакваните валежи ще са между 15 и 30 л/кв.м. В отделни райони и до 40-60 л/кв.м, информират от МОСВ.

Оперативното звено в екоминистерството е активирано в повишено внимание.

Утре, сряда, в Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества на валежите са между 10-20 л/кв.м на отделни места са възможни и по-големи количества - до 30-40 л/кв.м.

На 23 и 24 юли в резултат на очаквани дъждове с по-голяма интензивност и/или действията на нарушители на речния отток се очакват по-сериозни повишения в отделни измервателни пунктове в Западна България, главно в поречията на Искър, Вит, Струма и Места.

В шест области на страната - Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пазарджик и София – област е обявен оранжев код за дъжд и гръмотевици. Ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и условия за градушки. Петнадесет области са с жълт код за гръмотевици и дъжд.

През нощта на 22 срещу 23 юли ще има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и градушки в четири области Бургас, Сливен, Ямбол и Бургас, за които е обявен жълт код за гръмотевици и дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...