Очаква ни хладна и облачна събота

12500
Очаква ни хладна и облачна събота
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес облачността над страната ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места около и следобед. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Максимални температури между 26 и 31 градуса, в крайните югозападни райони до 33-34 градуса, в София около 27 градуса.

Над Черноморието също облачността ще е по-често значителна. На отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

До обяд ще бъде предимно слънчево

Днес до обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне облачността ще се увеличи и главно в планинските райони краткотрайно ще пр...

Над планините по-значителна облачност ще има след обяд. На места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса, прогнозира НИМХ при БАН пред Агенция "Фокус". 

В неделя облачността над страната ще е по-често значителна и ще има валежи и гръмотевична дейност, на повече места в Северна България и района на Родопите. Максималните температури ще са предимно между 25 и 30 градуса, на места в източните райони до 33 градуса. В понеделник ще има променлива облачност, по-често значителна над Югозападна България и североизточните райони, където на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, по морския бряг - умерен. Във вторник ще бъде слънчево и по-топло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com