Очаква ни дъждовен ден

16033
Очаква ни дъждовен ден
Снимка: БГНЕС

Ще има валежи, главно в югозападната половина от страната и на места те ще са интензивни. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи "Фокус".

През деня валежите ще обхванат цялата страна. На места ще са придружени от гръмотевици. По-големи количества валеж се очакват да паднат в Западна и Централна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили - ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен.

Жълт код в цялата страна за валежи и бури

Жълт код е обявен за 23 юли в цялата страна заради гръмотевични бури и интензивни валежи, съобщиха от НИМХ. Във всички области на стра...

Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд – до 28°, в София около 21°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. С прекъсвания ще превалява дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 24°-26°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще вали дъжд. Ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен, временно и силен от изток-югоизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще достигне 16°, на 2000 м около 10°.

Оранжев и жълт код за интензивни валежи са обявени в цялата страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Без валежи днес - лятото, май дойде

Днес ще бъде слънчево, след обяд над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност. Северозападният вятър щ...

Оранжев код за обилни валежи е обявен в 8 области от страната: Област София, Видин, монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Стара Загора . Очакваните количества дъжд за денонощието са 15-30 л/кв.м. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.

Жълт код е обявен в 20 области в страната:Перник, София – град, Кюстендил, Благоевград, пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Пплевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен. Варна. Добрич . Очакваните количества дъжд за денонощието са 30-60 л/кв.м

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com