Очаква ни динамичен понеделник - слънце, облаци и дъжд

16385
Очаква ни динамичен понеделник - слънце, облаци и дъжд
Снимка: Thinkstock

Очаква се днес времето да бъде доста динамично. Облачността над страната ще бъде променлива. Преваляванията ще са на отделни места, главно в планинските и северните райони. Вятърът ще е все още предимно слаб, от запад. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София 24°. По-късно през деня и вечерта, с усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу вторник в северозападната половина от страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици, съобщиха от НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-често значителна над северното крайбрежие. Вероятността за валежи през деня е малка. Вятърът ще е от юг-югоизток, но през нощта срещу вторник бързо ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури – между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала по северното крайбрежие, 1-2 бала – по южното.

Последно августовско слънце

Слънчево ще остана времето и днес над цялата страна. Едва привечер над западните райони ще се появи разкъсана средна и висока облачност...

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще бъде по-често значителна. На места ще превали краткотрайно. По-интензивни ще са преваляванията привечер и през нощта срещу вторник, когато и температурите ще се понижават. През деня вятърът ще е от запад, умерен до силен, но вечерта ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са все още високи: на 1200 метра – около 20°, на 2000 метра: 14°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за септември, ще продължи да се понижава; вечерта ще започне да се повишава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...