Оценката на щетите в Мизия се извършва бавно

12821
Оценката на щетите в Мизия се извършва бавно
Снимка: БГНЕС

Бавно се извършва оценката на щетите в Мизия. Има проблем и с извозването на отпадъците. Това заяви социалният министър Йордан Христосков на пресконференция след заседанието на кабинета. Той коментира исканията на пострадалите от наводнението и възникналото там напрежение в последните дни.

Оценяването върви много бавно, а без тази оценка междуведомствената Комисия по възстановяване и подпомагане не може да окаже съответната помощ, заяви министърът. Там възниква и проблем с извозването на отпадъците от разрушените къщи и от инфраструктурата, информира БТА.

Хората в Мизия - обезверени и забравени

Хората в Мизия са обезверени, забравени и оставени да се справят сами. Домовете на над 1 200 души са негодни за живеене, а 2/3 от нав...

Христосков припомни, че още когато са отишли на посещение в Мизия с вътрешният министър Йордан Бакалов са предложили, за да върви по-бързо оценяването, да бъде оказана помощ от Националното сдружение на общините в България.

„Министерство на труда е осигурило достатъчно работници, но трябва да бъде създадена организация за извозване на отпадъците”, каза Христосков. Той допълни, че във връзка с искането да бъдат посочени виновниците за случилото се в Мизия, с това се занимава прокуратурата и следствието, информира "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com