Обвинени за операция "Червеи" ще има, уверява Цацаров

10350
Обвинени за операция "Червеи" ще има, уверява Цацаров
Снимка: БГНЕС

Обвинения по случая ще има, прокуратурата ще действа прозрачно. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод скандалната операция за подслушване "Червеите", предаде "Фокус".

Попитан за това дали има съмнения за изнасяне на данни, главният прокурор уточни, че тепърва се разследва. „Трудно може да се установи дали това е наистина постигнато", заяви Цацаров. По думите му това не е процесуалният способ за проверка. „Няма специално разузнавателно средство, което да се прилага по отношение на компютърна информационна система. Невъзможно е да поискаш такова за компютърна информационна система и да получиш разрешение", заяви той.

Бойко Рашков прехвърли отговорите по "Червеи" на прокуратурата

Оценявам установените нарушения като сериозни, след като между тях има данни за престъпна дейност. Това каза пред журналисти преди зас...

В момента се провеждат разпити на всички лица по цялата верига. "Имам предвид не само по веригата "заявил-разрешил", а и по веригата,която е свързана с образуването на самото оперативно дело. Нали разбирате, че някой е отправил предложение. За да отправи предложение, той го е комплектовал с някакви документи. Осъществява се разпит на този, който е отправил предложението, на този, който е работил по самото оперативно дело", заяви Цацаров. Разпит се осъществява и на оперативния работник, на когото е предадено делото.

"Най-после се осъществява разпит и на лицата, които са подписали документите, които са послужили за основание на това оперативно дело. Единият от тези документи е анонимен, а другият е титолован", коментира Цацаров.

Във връзка с така наречения „титолован” документ, Цацаров коментира, че той носи подписа на съответния директор на ОД на МВР.

"Документът не е подписан от въпросния директор. Според мен скритата цел може да бъде - търсене на лица, които осъществяват нерегламентирано проникване. Не е това обаче процесуалният способ", заяви Сотир Цацров. Той припомни случай с ДАТО, където е била заловена служителката, която е упражнила нерегламентирано проникване. "Разследването ще види, какво на този етап може да бъде установено”, коментира още главният прокурор.

Биг Брадър е червей

Подслушването за България е тема, вечна като тази за насъщния – появява се винаги, когато има нужда. Явно сега е дошло отново так...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com