Обстановката в Мизия остава тревожна

24369
Обстановката в Мизия остава тревожна
Снимка: БГНЕС

Обстановката в Мизия остава тревожна. Пострадалите започват да губят надежда, че държавата ще им помогне поне частично да възстановят домовете си, информира bTV.

Освен от строителни материали, на първо време пострадалите имат нужда от бяла техника, матраци, чаршафи и одеяла. Мнозина сигнализираха, че ги връщат от пункта за минерална вода, защото запасите свършвали.

На хората в Мизия е необходима подкрепа за много време напред

Тази седмица събраните от Българска хранителна банка, дарени храни в рамките на съвместна кампания с голяма верига магазини, ще бъдат р...

„Нека жителите на града не се притесняват. Ние сме поели ангажимент до момента, в който водата бъде обявена за годна за готвене и за пиене, да осигуряваме минерална вода”, увери директорът на БЧК-Враца Гергана Михалчева.

С отмяната на бедственото положение в Мизия в средата на септември ще си тръгнат и военните, които сега обслужват полевата кухня.

„Дотогава най-пострадалите къщи няма да бъдат възстановени и хората няма как в домашни условия да си приготвят храна. Обмисляме вариант за сключване на договор с фирма за кетъринг“, каза за в. „Преса“ зам.-кметът на Мизия Николай Нековски. Идеята е обсъждана на съвместно заседание на кризисния щаб и общинското ръководство, но засега няма набелязана конкретна фирма.

„Общината няма кухня с капацитет за 600 порции дневно. Кетърингът най-вероятно ще е от Козлодуй, който е само на 7-8 км от Мизия. Пак ще се гарантира само топъл обяд, както досега. Ястията няма да са луксозни, а като тези от военнополевата кухня. Ще се разплащаме с кетъринговата фирма със средства от дарителската сметка, в която досега има 40 хил. лв., но се надявам на още постъпления“, допълва Нековски.

Община Мизия иска удължаване на бедственото положение

Община Мизия ще иска удължаване на бедственото положение в наводнения град, заяви заместник-кметът Николай Нековски. "По закон ние мож...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com