Обмислят да премахнат детските надбавки за малолетни майки

31488
Обмислят да премахнат детските надбавки за малолетни майки
Снимка: БГНЕС

Родителите на малолетни майки да остават без детски добавки. Това гласи ново предложение за промяна в Закона за семейното подпомагане, съобщи днес във Варна министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Целта е въпросните домакинства да не получават двойни суми, тъй като в момента бабата получава пари за невръстната майка, а тя - за новороденото си бебе.

БДЦ иска детски надбавки за абсолютно всички деца

От 1 януари догодина детските добавки да бъдат за всички деца, независимо от дохода на родителите, предлагат от ПГ на Български демокра...

Предложението е да се промени моделът за насърчаване на раждаемостта. Идеята е добавките да се плащат на семейство, а не за дете. Домакинствата с един малчуган ще получават 35 лева. При две деца сумата ще е 85 лева, а при три - 130 лева. За четвъртото и последващо дете подкрепата ще бъде по-ниска от 35 лева, информира БТА.

За майките-студентки получаваната помощ при раждане на дете ще бъде разделена на две и втората част ще се получава след представяне на бележка заверен семестър в университета. Това става ясно от информацията на БНР.

По думите на Калфин прагът за доходите, който дава право на семействата да получават детски, ще остане в сила. Проектът за закон за семейното подпомагане скоро ще бъде представен за публично обсъждане.

Социалният министър каза още, че ще настоява да бъдат осигурени великденски надбавки за пенсионерите. Според него най-добре би било средствата, които ще бъдат осигурени, да не се раздават на всички, а само на възрастните хора с най-ниски доходи.

"Атака" иска детски надбавки само за родители, навършили пълнолетие

„Атака” предлага промени в Закона за семейните помощи с искането право на детски надбавки да имат само родители, навършили ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com