Облечете се добре, нахлува студен въздух

11435
Облечете се добре, нахлува студен въздух
Снимка: БГНЕС

Днес ще преобладава облачно време. Още от сутринта вятърът в североизточните райони ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Мартин Славчев, дежурен синоптик.

През нощта в Северна България и източните райони ще превалява дъжд, ще има условия за образуване на поледица. Над 1000 метра валежите ще са от сняг, но в сутрешните часове, с понижението на температурите, на много места дъждът ще започне да преминава в сняг. Привечер валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°. Максималните ще са между 3° и 8°, в Североизточна България - около нулата. Понижението на температурите ще продължи.

Днес няма да вали, максимални температури между 5° и 10°

Днес времето ще е без валежи, но през нощта срещу вторник на места в Северна България и източните райони ще превали дъжд, в по- висо...

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и ветровито. Още от сутринта вятърът ще се ориентира от север, умерен и временно силен; с него ще нахлува студен въздух. На много места ще превали слаб сняг. Привечер облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са 1°- 3°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с превалявания от сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен вятър от северната четвърт. По високопланинските проходи ще има навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

В сряда ще преобладава слънчево време, вятърът постепенно ще отслабва, най-късно в Източна България. Минимални температури между минус 7° и минус 2°, максимални - между 0° и 5°. В четвъртък и петък над източната половина от страната ще преобладава облачно време, на места там ще прехвърча сняг; вятърът отново ще се усили, първия ден - от север-североизток, през втория - постепенно ще се ориентира от северозапад и запад. Над западната половина ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен северозападен вятър и по-високи дневни температури.

 

Ще духа силен вятър от запад-северозапад

Времето ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, намаля...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com