Облаци и дъжд за първия учебен ден

17713
Облаци и дъжд за първия учебен ден
Снимка: БГНЕС

В първия учебен ден ще вали в Западна и Централна България, съобщават от НИМХ. В Северозападна България валежите ще достигнат и до 30-50 л/кв.м, а в останалите райони от Западна България - между 20 и 35 л/кв.м. В областите Видин, Монтана, Враца и София - област е обявен оранжев код за дъжд. Това означава, че са възможни са материални щети и има опасност от наранявания. В други седем области за утре е обявен жълт код за дъжд - Плевен, Ловеч, Пловдив, София – град, Пазарджик, Кюстендил и Перник. Това означава, че времето може да бъде потенциално опасно и хората трябва да бъдат внимателни ако извършват работа на открито. Очаква се увеличение на речния отток в Западна и Централна България, като по-съществено ще се повишават нивата на реките предимно в Северозападна България.

Над Източна България ще бъде почти без валеж и с временни намаления на облачността. Вятърът ще е от изток-североизток – слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен. Максимални температури ще са между 19°-24°, в източните райони до 27°. В София 19-20°.

Чака ни засилване на дъждовете, МОСВ предупреждава за реките

Още от днес (14 септември) може да се очаква увеличение на речните нива в страната. Причината - очаквани нови интензивни валежи в стран...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com