Облачността ще се увеличава, в Северна България и планинските райони ще превали

8322
Облачността ще се увеличава, в Северна България и планинските райони ще превали
Снимка: Thinkstock

Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София около 10°. Днес до обяд ще е с разкъсана средна и висока облачност. Ще се появи слаб източен вятър. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Северна България и планинските райони ще започне да превалява дъжд. Дневните температури няма да се променят съществено и максималните ще са между 19° и 24°. В София около 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще е близко, но малко по-високо от средното за април и през деня ще се понижава.
Преди обяд над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - значителна, но почти без валежи. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 15° и 19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 11°-13°.

Хладен и дъждовен месец май ни очаква

Месец май ще бъде по-хладен и с повече валежи от обичайното. Запазва се тенденцията на по-хладна и по-влажна пролет, което ще баланси...

Над планините облачността ще е значителна и след обяд на много места ще вали дъжд. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200м около 15°, на 2000м : 7°.

През нощта срещу четвъртък ще превалява в Северна България, повече като количество ще са валежите в северозападните райони. В четвъртък ще е облачно, с валежи от дъжд, по-значителни над югозападната половина от страната. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток, а температурите слабо ще се понижат. В петък ще захладнее още малко, но валежите ще отслабнат, по-късно и ще спират. В събота ще има разкъсвания и намаления на облачността, но над Западна България ще остане предимно значителна и на места там отново ще превали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com