Облачно с превалявания

10189
Облачно с превалявания

Днес над югозападната половина от страната ще бъде облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд, по високите полета примесен със сняг, съобщиха от НИМХ.

В североизточната половина облачността ще е разкъсана, на места до слънчево време. В Дунавската равнина ще се появи до умерен изток-североизточен вятър. Ще остане студено, с преобладаващи максимални температури между 0° и 5°, в София – около 3°.

Студено, сутринта температури под нулата

В сутрешните часове почти навсякъде, с изключение на Южното Черноморие температурите ще са под нулата, съобщиха от НИМХ. Минималните щ...

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. Ще бъде умерен, по върховете и високите и открити части - до силен и с него ще настъпи слабо затопляне. Над масивите от Западна България ще бъде облачно, и на отделни места, главно в Рила и Пирин ще прехвърчи сняг. Над масивите от Източна България облачността ще е разкъсана, до слънчево. Максимална температура на височина 1200 метра - около 1°, на 2000 метра около минус 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево, но студено време. Вятърът от север ще отслабне. Максималните температури ще са от 2° по северното крайбрежие, до 5° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...