Облачна сряда

4197
Облачна сряда
Снимка: Getty Images / Guliver

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за април. През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна и на много места отначало в източната половина, а по-късно и в западната ще има превалявания от дъжд, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, предаде Фокус.

Почти без валежи ще е в югозападните райони. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Остава хладно. Минимални температури между 2° и 7° и максимални между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 17°. През нощта срещу четвъртък ще е без валежи, а облачността ще се разкъса и ще намалее.

Облачността над страната ще е значителна

Облачността над страната ще е значителна и на много места отначало в източната половина, а по-късно и в западната ще има превалявания...

По Черноморието ще е със значителна облачност и превалявания. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°, близки до температурата на морската вода. Вълнението ще е 2 - 3 бала. Над планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд и сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен - от север. Максималната температура на 1200 м н.в. ще е около 4°, на 2000 м около минус 3°.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, повече през втория ден. Ще бъде почти тихо и минималните температури, по-ниски в сравнение с предишните дни, ще бъдат предимно между 0° и 5°. Дневните ще се повишават и в петък максималните ще са между 18° и 23°. Привечер и през нощта срещу събота на отделни места в Западна България ще превали. В събота превалявания ще има на повече места в страната. Сутринта температурите ще са предимно между 6° и 11°, а дневните ще достигнат 16°-21°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com