Облачна, но топла неделя

11684
Облачна, но топла неделя
Снимка: Thinkstock

Неделята ще бъде мрачна, но по някое време от запад облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще има превалявания, на повече места в Западна и Централна България. В отделни райони е възможно да прегърми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава "Фокус".

Ще духа слаб западен, в източните райони - югозападен вятър. Максимални температури, в повечето места, между 22° и 27°, в София около 22°. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за месеца. През деня бавно ще се понижава.

Сутринта ще бъде слънчево, но следобед ще превали

В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Почти през целия ден над Източна България ще ...

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще превали слабо. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максимални температури между 23° и 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com