Облачен и дъждовен понеделник

9133
Облачен и дъждовен понеделник
Снимка: БГНЕС

Днес въздушната маса над по-голямата част от страната ще остане неустойчива. До обяд в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. По-интензивни ще са явленията в северозападните и планинските райони. В източните части от страната ще се задържи предимно слънчево и по-топло, но привечер и там облачността ще се увеличи.

Ще духа слаб в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 25° в западните, до 33-34° в някои източни райони. В София около 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-интензивни в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра 19°, на 2000 метра – около 13°.
Във вторник над Източна България ще преобладава слънчево време. Над западните и централните райони от страната ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Температурите ще останат без промяна. В сряда времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от югоизток. Около и след обяд ще е горещо с максимални температури между 30° и 35°. В четвъртък отново над Западна България ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Слънчево ще бъде в източните райони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com