Облачен и дъждовен петък

9236
Облачен и дъждовен петък
Снимка: БГНЕС

В края на работната седмица времето ще е предимно облачно, в равнините и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по-значителни и на повече места в южната половина от страната. Почти без валежи ще остане в Източна България.

На 27 февруари след обяд ще се появи до умерен източен, в Дунавската равнина – североизточен вятър, съобщиха от НИМХ.

Ето какво ще е времето през март

Тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между ...

Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – предимно между 9°и 14°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, по билата и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1700 м – от сняг. Вятърът ще е умерен до силен, от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около нулата.

По Черноморието ще преобладава облачно време, но ще е почти без валежи. На отделни места ще е мъгливо. След обяд ще се появи умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 10°-13°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнение на морето около 1 - 2 бала.

В събота ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места ще превалява слаб дъжд, в планините над 1600 метра - слаб сняг. Повече ще са валежите в Южна България. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните – между 9° и 14°.

Утре облачността се разкъсва

През нощта все още на места ще превалява слаб дъжд. В низините ще има и мъгли. Утре ще е почти без валежи. Облачността ще се разкъса и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com