Обиди и усмирителни ризи на демонстрацията на "Атака" в столицата

25292
Обиди и усмирителни ризи на демонстрацията на "Атака" в столицата
Снимка: БГНЕС

Към 12:30 ч. започна проявата на привърженици на Волен Сидеров пред Сметната палата, предаде репортер на Actualno.com. Лидерът на „Атака” застана на трибуна и заяви, че обвинява Софийска градска прокуратура и нейният говорител Румяна Арнаудова, че вече предопределят изхода на евентуално дело срещу него. Той попита правова държава ли е България, имайки предвид, че досъдебното производство не е приключило, а вече се "хвърлят обвинения".

Сидеров представи и собствената си версия за случилото се в самолета – бил обиждан на „простак” и „боклук” и това го предизвикало да реагира войнствено. Той попита събралите се негови 50-70 симпатизанти как биха реагирали те в подобна ситуация. Заяви още, че държавната машина е пусната срещу него, а по случая специално са били мобилизирани трима заместник-прокурори.

Сидеров изпрати писмо до Цветлин Йовчев

Лидерът на партия Атака изпрати официално писмо до министъра на вътрешни работи Цветлин Йовчев, свързано със образувано досъдебно произ...

Още докато бе на трибуната, на лидера на "Атака" му беше съобщено, че свалянето на имунитета му е поискано от главния прокурор Сотир Цацаров. Сидеров каза, че този имунитет е поискан под натиск и че се води мръсна война срещу партията му от страна на останалите партии и медиите.

В типичния си стил атакистът избухна срещу журналистите: „Хиени, платени блюдолизци, които написаха на първите си страници, че съм бил полицай, което не е вярно”, определи ги той, като заяви, че ще съди всички, публикували такава информация. „Медиите са част от заговора срещу "Атака". Нова телевизия обслужва чужди интереси, а всички знаят, че bTV е Босфор тв. Единствената истина е телевизия Алфа. Ще се борим докрай с платените от Сорос”, каза още той.

„Не съм направил нищо, което да нарушава българските закони. Не се е случило нищо”, допълни Сидеров от трибуната.

По време на изказването имаше около 10 души, застанали фронтално на трибуната, с плакати срещу националистическата партия. На един от тях пишеше „Атака – другото лице на БСП и ДПС”.

Цацаров поиска снемане на имунитета на Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в 42-то Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров ...

На протеста се появи и продуцентът Найо Тицин с усмирителна риза и маска на Волен Сидеров. Подобна проява направи той и през лятото. Органите на реда направиха кордон около политика.

На мястото имаше засилено полицейско присъствие, повече от 70 полицаи. След приключване на изказванията на Сидеров обаче привържениците на „Атака” поеха по „Витошка”, а след това и по "Солунска" и по-голямата част от полицаите тръгна с тях. Шествието бе мирно. Сред привържениците на партията имаше не само млади, а и доста възрастни хора. Нито един от депутатите на "Атака" не поведе шествието. Демонстрантите носеха плакат с надпис "Мафията отново удари "Атака". Те стигнаха до централата на телевизия "Алфа" на площад "Славейков", а Сидеров и антуражът му влязоха в сградата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com