Новото метро ще има прегради срещу инциденти и самоубийства

27980
Новото метро ще има прегради срещу инциденти и самоубийства

Всичките 19 станции от третия лъч на метрото в София ще бъдат оборудвани със стъклен параван. Той ще пречи на хората да навлизат в тунелите и ще бъде преграда срещу падане на релсите и опити за само­убийство.

Стъклената стена ще е висока метър и половина и ще е разположена от двете страни на всеки перон. След като влакчето спре на спирката, стъклените врати в преградата ще се отварят заедно с тези на мотрисата. Това ще става без намесата на машиниста, тъй като системата за управление на новите влакчета ще задейства автоматично стъклените стени.

Метрото стига до "Младост IV" през април 2015 г.

През април 2015 г. ще бъде пусната отсечката на метрото от "Младост I" до метростанция 16 Бизнес парк "Младост IV". Това заяви столични...

Това предвижда окончателният вариант на проекта за изграждане на 16,5-километровото трасе от кв. Враждебна през центъра до жк „Овча купел", съобщи шефът на „Метрополитен" инж. Стоян Братоев. В началото на 2015 г. общината ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който ще трябва да достави за срок от 36 месеца 30-те влака, които ще обслужват третия лъч. В тръжната документация, която вече е изготвена, е записано като условие, че победителят в конкурса ще трябва да изгради и стъклените прегради по станциите.

С подобна стъклена преграда, само че до тавана, е опасана една от най-натоварените линии на парижкото метро - 14-а. В Хонконг, Китай, Япония и Сингапур също има такива прегради, а влакчетата там са без машинисти. Мотрисите по столичната трета линия също ще имат опция да се движат след време без водачи, пише "Преса".

 

 

Борисов: Столичното метро ще бъде пуснато в срок

Ще има пари за столичното метро и то ще бъде пуснато в срок. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.  Той...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com