Новите табла по спирките в София вече дават дефекти

26585
Новите табла по спирките в София вече дават дефекти
Снимка: БГНЕС

2,4 милиона лева струват новите 600 електронни информационни табла по спирките в София. Те са са поставени след конкурс с един кандидат.

Оказва се, че чисто новите съоръжения вече дават дефекти, а някои дори не работят. Проблемът се дължал на синхронизирането на софтуера на системата, поясниха от Столичната община.

Улични табели и места за спорт са сред исканията на десните общинари

Улични табели, места за спорт, градски дизайн, осветление, паркове и цялостно благоустрояване на София са само част от всичките 31 пред...

Информационните табла ще пестят ток и ще светят с различна яркост в зависимост от това дали е ден, или нощ. Там, където няма близък източник на ток, таблата се захранват от соларни батерии. Дали липсата на слънце и лошото време ще спира съоръженията не става ясно.

Недоволството не спира дотук. Други хора пък се оплакаха, че има открити кабели, стърчащи с по 5-6 сантиметра необезопасени болтове. При по-силен вятър закрепеният към винкел стълб можел да не издържи.

Старите ръждясали табла, които често не работят, са заменени с нови. В реално време те показват кога пристига превозното средство, има ли закъснения или промяна на маршрута, информира Нова телевизия.

 

Превантивно обезопасяват спирки

Спирката на подлеза на НДК се очертава като едно от най-рисковите места, на които може да чакате рейс, трамвай или тролей. За по-малко ...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com