Новите дъждове носят прах от Сахара

9162
Новите дъждове носят прах от Сахара
Снимка: БГНЕС

Мощен циклон, който идва от Африка, се развива над България и ще вали дъжд през целия ден, съобщи БГНЕС, като цитира Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В зараждането си над Северна Африка циклонът е завлякъл пясък и прах, който е над България в момента. В София въздухът е запрашен. По автомобилите има полепнал прах от дъжда.

Евакуират село заради приливна вълна от 120 см

Заради приливна вълна на реката, преминаваща през видинското село Гюргич, тази нощ са били евакуирани жителите на селото. Нивото на ре...

Над столицата очакваното количество валеж днес е около 10 л на кв. м. На места ще се развие мощна буря е възможно да паднат и по-големи количества дъжд. Това са Северозападните райони, Предбалкана и в Югозападна България, уточняват от НИМХ.

Интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите след обяд в югозападната половина от страната, докато в североизточната ще са само на отделни места и предимно слаби.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и ще вали дъжд, само в най-високата част на Рила и Пирин - сняг. Ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен изток- югоизточен вятър, по-слаб в Рило- Родопската област, но по време на гръмотевичните бури ще е с променлива посока и скорост. По Черноморието ще бъде предимно облачно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com