Нови услуги за семействата предлагат БАН и Институтът за семейна политика

13239
Нови услуги за семействата предлагат БАН и Институтът за семейна политика

Институтът за семейна политика (ИСП) започва нов проект за подобряване на политиката за подкрепа на семействата на територията на Столична община, съобщиха от института.

Проектът "Състоянието на семейната политика на територията на София и възможности за нейното подобряване" ще даде отговор на въпроса от какви нови грижи имат нужда семействата на младите работещи хора в София, на възрастните и самотни хора, на социално слабите семейства и особено на децата в риск. Ръководител на проекта е председателят на ИСП Христина Христова (министър на труда и социалната политика 2003 – 2005г). Партньор на ИСП е Институтът на БАН за изследване на обществата и знанието.

На основата на задълбочено социологическо изследване ще бъдат предложени нови политики на общината в помощ на семействата, както и нови форми за обществени услуги и грижа.

Очаква се чрез дълбочинни интервюта учените от БАН и експертите в ИСП да направят анализ на сега действащите общински политики и да очертаят нуждите от нови политики, насочени към подобряване качеството на живот в семействата, както и към подобряване на демографския баланс в София.

Проектът ще продължи около 4 месеца и резултатите от него ще бъдат представени на специална пресконференция през октомври т.г. ИСП ще формира своите предложения до Софийска община за нови форми на обществени услуги на общината, насочени към улесняване живота на семействата и грижата за децата, възрастните и хората в риск.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община и Програма "Европа 2014".и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

Уникални фрази, улесняващи общуването с децата

Тези малки трикове, които заместват обичайно използваните думи от родителите, когато децата ги вбесяват, ще помогнат да постигнете жела...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com