Нови IP базирани системи обхващат целия процес на видеонаблюдение

13191
Нови IP базирани системи обхващат целия процес на видеонаблюдение

Нови IP базирани системи обхващат целия процес за видеонаблюдение.  Това са само част от новостите, които ще може да видите на единственото в България изложение за охрана и сигурност Security Expo, което ще се проведе от 25 до 28 март в Интер Експо Център-София.

Специализиран софтуер за проектиране и изграждане на системи за видеонаблюдение - IP Video System Design Tool обслужва целия процес от изграждане на концепцията през проектирането до изчисляване на параметрите и изготвяне на схемите и чертежите за инсталация. Той ще бъде представен на изложението от българската компания IP SECURITY SOLUTIONS Ltd. която е представител на международната компания Joint Video Surveillance Group (JVSG) – разработчик на специализираното приложение.

Във време на глобални заплаха всички аспекти на сигурността само на Security Expo

Демонстрация „Съпровождане на ВИП лице със стрелба“ ще представят от Българската бодигард федерация на 22-ото издание на ед...

Още преди да бъде инсталирана, всички могат да погледнат през камерата. Възможно е разпознаване на лица, номера на автомобили. Това е прeдимството на 3D визуализацията, обясни Явор Фурнаджиев от IP SECURITY SOLUTIONS Ltd.

Подходът при този софтуер е комплексен. Системата осигурява функционалност през целия процес на проектиране.  Освен това софтуерът е независим от производителя на оборудването и прави всичко от пресмятанията до визуализацията. Базовата версия струва 199$, а корпоративната версия, която може да включва над 30 лиценза може да достигне до 3999$.

Joint Video Surveillance Group (JVSG) работи в сферата на иновативни решения в областта на проектирането и изграждането на системи за видеонаблюдение, видеокомпресия и системи за съхранение на информация, мрежови видеокамери и IP видео сървъри, системи за засичане на движение в реално време и видеоанализ.

Търсене има, защото така се облекчава работата на хората, които се занимават с изграждане на подобни системи. Няма и година откакто тези решения са достъпни и на нашия пазар, каза още Явор Фурнаджиев.

Предимствата - гъвкавост и адаптивност по всяко време и отвсякъде

Ще купим над 11 млн. "интелигентни" камери за наблюдение през 2015 г.

Повече от 11 милиона потребителски и DIY мрежови камери ще бъдат доставени по света през 2015 г., сочи прогноза на анализаторите от аме...

В наши дни постигането на висока разделителна способност с IP базирани системи за видеонаблюдение е вече изключително добре развито. Съществуват системи, които доставят видео с HD (High Definition) качество от 1.0 MP (1280x720p), 1.3MP (1280x960p), Full HD (1920x1080p), 3MP, 5MP, Ultra HD достигащи до 12MP и повече, като се стигне до военни технологии доставящи обобщена картина с разделителна способност, измервана в GP (Gigapixels).

IP базираните системи предоставят повече предимства от старите аналогови системи. Те подобряват качеството на изображението като позволяват наблюдение на много по-голяма област, засичане и отличаване на множество детайли, които иначе биха останали скрити. Това пък от своя страна дава много по-добра основа за вземане на навременни и правилни решения и предприемане на действия, базирани на информацията от системите за видеонаблюдение.

Те са гъвкави и могат бързо да се интегрират в съществуващи и нови мрежови инфраструктури. Тези решения позволяват лесна надстройка на системите, както и адаптацията към възникнали нови изисквания.

С новите системи обработката на видео файловете става по-надеждна и достъпна. С развитието на IP базираните системи вече са възможни множество функции за т.нар. интелигентен видео анализ. Контролът може да бъде осъществен практически отвсякъде и от всяко потребителско устройство с достъп до световната мрежа – компютър, таблет, телефон. Те дават достъп както за наблюдение, така и за управление и администрация. А това дава допълнителна гъвкавост.

Преносната среда за IP системите за видеонаблюдение не е нищо друго, освен локална мрежа, изградена от познатите ни видове и подвидове на UTP, FTP кабели, както и оптични трасета. Поради популярността на локалните мрежи, стандартите за пренос на информация през тях са постигнали значителна степен на техническо съвършенство и непрекъснато се развиват. Това води до висока  надеждност и взаимозаменяемост на техните основни и на междинните мрежови компоненти.

Нови техники намаляват размера и осигуряват лесно пренасяне на данните от видео наблюдението

Нови техники дават възможност да се намали размерът на данните от видео наблюдението, както и да се осигури по-лесна преносимост с добр...

Пречките - преносната среда и все още по-високата цена

- По-висока цена – в миналото цената на компонентите (камери, записващи устройства и т.н) на IP системите за видеонаблюдение значително надвишаваше (достигайки десетки пъти) тази на масово популярните по онова време аналогови решения. Към момента с развитието на IP технологиите цената на IP системите и техните компоненти бе редуцурана, като в момента тя е съизмерима с тази на аналоговите системи. Подхождайки цялостно към IP системите за видеонаблюдение те могат да бъдат дори и с по-висока ценова ефективност, могат да спестят много бъдещи разходи по надстройка, модернизация и адаптиране към нововъзникнали изисквания.

 - Необходимост от подмяна на изградена вече преносна среда. В множество случаи организациите, потребители на системи за видеонаблюдение притежават вече изградена преносна среда от коаксиални кабели, чрез която са работили техните стари системи. За инсталирането на новите IP системи решения е необходимо преносната среда да бъде подменена. Това представлява допълнителен разход, който организациите в някои случай желаят да си спестят.

Всъщност интересното е, че се разработват системи, които да запълнят празнината при преминаването от старите към новите преносни среди. Затова има и такива, които са аналогов тип, но притежават способността за доставяне на видеопоток с по-високи параметри. Такива са например различните решения като: AHD (Analog High Definition), HD-CVI (High Definition Composite Video Interface), HD-TVI (High Definition Transport Video Interface), HD–SDI (High Definition Serial Digital Interface) и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com