Нощта на белия автобус - пълно неглижиране и забрава от МВР

25213
Нощта на белия автобус - пълно неглижиране и забрава от МВР
Снимка: БГНЕС

Досъдебното производство от Нощта на белия автобус се водеше, за да се установи кои са полицаите с маски, биещи протестиращи без те да проявяват агресия и без да действат непозволено срещу служители на реда.

Производството е водено срещу неизвестен извършител и до момента няма установяване на такъв, гласи официален отговор от МВР. Липсата на данни го прекратява, уточняват от силовото ведомство, стана ясно от информация на Нова телевизия.

Йовчев: Протестиращите са имали вътрешна информация за автобуса

Маршрутът, по който мина белият автобус, извел депутати и министри от парламента преди седмица, е избран така, че да бъдат избегнати ...

Това е прикриване. Абсурд да не се знае кои са тези полицаи, които удряха тогава и по камерата на моя оператор, коментира журналистката Миролюба Бенатова. Полицаи сваляха каските си и удряха хората - и бяха без всякакви опознавателни знаци, което не може да е случайно, смята журналистката. В предната част на парламента тогава нямаше никакви хора – автобусът можеше да излезе към бул. „Цариградско шосе” и никой да не го види. Вместо това, превозното средство мина през площада пред „Александър Невски”. Йовчев твърдеше, че това бил единственият изход, но това беше абсолютна лъжа, заяви Бенатова. Така и не се разбра кой счупи стъклата на автобуса – това беше провокация за бетониране на властта. Да не забравяме, че на следващия ден Лютви Местан излезе и каза: „Павето смени пианото”, добави Бенатова.

Според мен оставката сега е плод на това, че някакви кръгове вече не виждат дивиденти от тази власт, а не от протестите, смята Бенатова. Мисля обаче, че „скаралите се двама души” станаха такива и заради натиска на граждани и журналисти да не спират да питат „КОЙ”, изрази друга гледна точка блогърът и „очите” на протеста Иво Божков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com