Няма оскъпяване на лот 2 на магистрала "Струма"

17407
Няма оскъпяване на лот 2 на магистрала "Струма"

Няма оскъпяване на лот 2 на автомагистрала „Струма” в резултат на работата н археолозите. Информацията съобщи министърът на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране и вицепремиер по икономическите въпроси Екатерина Захариева. Тримата с с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщение Николина Ангелкова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на участъка от Дупница до Благоевград.

Работата на самите археолози се заплаща, удължава се срокът, но не се заплащат допълнително пари на строителите т.е. няма оскъпяване на проекта в резултат на разкритите археологически обекти. На много места има открити изключително ценни археологически находки, които на всяка цена трябва да бъдат запазени, информира "Фокус".

Държавата дава 4 месеца на строителя да завърши лот 4 на "Струма"

Следващата седмица ще се направи проверка на строежа на лот 4 на автомагистрала "Струма". Информацията съобщи в ефира на БНР министърът...

Работи се по цялото 37,5-километрово трасе с малки изключения – там, където има археологически разкопки. „Организацията е добра, всичкo върви във срок”, заяви Захариева. Тя допълни, че договорите с археолозите приключват в средата на мюни 2015 година и за това най-обективният срок за цялостно завършване на трасето е есента на следващата година.

Вицепремиерът обясни, че трасето от Дупница до Благоевград е едно от най-сложните трасета на магистрали, има много са естакадите - една от най-дългите такива в България, с дължина над 900 метра, е в този лот. Има два тунела, които са с дължина 360 метра и 380 метра, има и редица други съоръжения, но по всички тях се работи.

Относно лот 4 на автомагистралата (Сандански-ГКПП Кулата - бел.ред.) Екатерина Захариева посочи, че с него се закъснява изключително много.

Тя добави:"Миналата седмица е имало за пореден път разговори, за първи път обаче строителят е изявил желание да завърши обекта. Именно за това предстои проверка на този Лот, за да се провери дали има мобилизация на техниката. Освен това строителят се е ангажирал да направи всичко възможно до десет дни работата по този лот да се организира добре".

Магистрала "Струма" трябва да е готова до 2022 г.

Основни приоритети по ОП „Транспорт“ са АМ „Струма” и „Хемус“ в Южна и Северна България. Всички про...

Захариева посочи, че едно от изискванията към строителят е до месец ноември отсечките от лота, които преминават през населените места и са изключително опасни, да бъдат изведени от там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com