Няма как да върнем "Фалкон"-а, каза бивш транспортен министър

3784
Няма как да върнем "Фалкон"-а, каза бивш транспортен министър
Снимка: БГНЕС

Според мен самолетът не може да бъде върнат, защото нямаме оперативен лизинг. Така Кристиан Кръстев, бивш транспортен министър в служебното правителство на Марин Райков, коментира драмата с правителствения „Фалкон” и невъзможността за трети път да затвори колесниците си.

Кръстев поясни, че „Фалкон”-ът има гаранция и трябва швейцаската фирма, която го поддържа, да се заеме с ремонта му. Връщане на самолета звучи несериозно, добави бившият транспортен министър. Ако за всяка техническа неизправност се купуваше нов самолет, къде ще му излезе краят, попита риторично Кръстев. Припомняме, че вчера (31 август) транспортният министър Ивайло Московски се закани, че ще направи предложение да бъде купен нов самолет, ако не бъде дадена гаранция за състоянието на сегашния директно от френския производител.

Авиоотряд 28 ще пробва първо "швейцарска рецепта", за да оправи "Фалкон"-а

Ако инженерите на Авиоотряд 28 не успеят да установят защо за трети път правителствения "Фалкон" не успява да затвори колесниците си, т...

Оказа се, че „Фалкон”-ът е купен от Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД) и прехвърлен на „Авиоотряд 28”. „Авиоотряд 28” е второстепенен изпълнител и заради това имаше прехвърляне на самолета, за да тежи на нечий друг бюджет. Недопустимо е с правителствен самолет да има компромиси – трябва да се затегне много поддръжката на самолета, подчерта Кръстев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...