Няма да ни спират тока по празници и почивни дни

15097
Няма да ни спират тока по празници и почивни дни
Снимка: Getty Images/Guliver

Енергото няма да ни спира тока в почивните дни, както и в деня преди тях. Това ще стане, ако Народното събрание приеме промените в Закона за енергетиката, лансирани вчера от депутати от БСП. Председателят на ресорната комисия в парламента Делян Добрев (ГЕРБ) заяви, че предложенията "са разумни" и партията може да ги подкрепи, предаде Стандарт нюз.

От БСП предлагат още енергото да не спира тока, ако просрочието за плащане не надхвърля един месец, а сметката е под 25% от минималната работна заплата. Целта е да се преустанови практиката за спиране на електроенергията при ден просрочие.

Според Каролев в ДКЕВР имало купени хора - заради заводските централи

Трябва да се намали цената на индустриалния ток, за да може хората да не го плащат и него в цените на другите продукти. Това заяви Мари...

Таско Ерменков (БСП) бе категоричен, че всички действия, които засягат интересите на потребителя, в това число и спирането на електроенергията, трябва да се случват само когато той лично бъде уведомен за това в съответния срок от 3 дни, а констативните протоколи да не могат да бъдат подписвани в негово отсъствие.

Другото предложение на депутатите от левицата е, ако сметката на употребената електроенергия е с 50% по-голяма от предходния период, ЕРП-тата да информират предварително потребителите, а не просто да изпратят фактурата. Ако в тези случаи потребителите преценят, че повишената сметка не е обоснована, ще имат право да обжалват сметката и да не я заплащат, докато жалбата бъде разгледана, предвиждат промените.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com