Няма да махат остъклените балкони при саниране

32909
Няма да махат остъклените балкони при саниране
Снимка: БГНЕС

Жилищни блокове, в които има индивидуално остъклени балкони няма да бъдат премахвани, нито ще бъдат пречка за включването на блока в Националната програма за саниране.

В такива случаи проектантите ще трябва да съобразят визията на блока с индивидуалните решения на гражданите.Те трябва да предложат такива решения, които няма да налагат премахването им. Ако обаче досегашната дограма не отговаря на изискванията, предписани от енергийните одитори, то тя ще бъде подменена за сметка на проекта.

МРРБ: Нова телевизия представи неточен репортаж за санирането

Във връзка с излъчения в предаването на Нова телевизия "Събуди се" репортаж под заглавие "Защо луксозни сгради в центъра на София получ...

Информацията съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева се срещна с гражданите на Сливен, информира МРРБ.

Декларациите за съгласие за участие в проекта не трябва да се заверяват нотариално. Ако те идват от собственици на апартаменти, които живеят в чужбина, трябва да бъдат в оригинал, а не копия. Това увери Павлова в Ямбол.

Ако Сдружението на собствениците не може да установи кой е притежател на даден имот, то те могат да се обърнат за информация и съдействие към кмета на съответната община, обясняват от пресцентъра на ГЕРБ.

Кабелите на операторите по наредба трябва да са подземни, а висящите са незаконни и след сигнали до ДНСК ще бъдат предприемани стъпки по тяхното премахване. Това ще важи за всички сгради, на които предстои реализация на мерките за енергийна ефективност. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отговори на въпроси ще бъдат ли премахвани висящите кабели.

Шашми със санирането с европейски пари: за едни може - за други - не

Суперлуксозна и нова сграда в столичния квартал "Лозенец" предстои да бъде обновена по проекта за енергийно обновяване на домовете. Сгр...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com