Няма българи, замесени в атентата в Сарафово, казва син депутат

6202

Партньорските служби са свършили много работа, за българските не знам. Така депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов коментира заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, което той напусна по-рано.

Депутатът разкри, че е установена самоличността на няколко души от атентаторите в "Сарофово" и сред тях със сигурност няма българи. По-рано днес в AP се появи информация, че атентаторът е австралиец.

Според Бакалов по случая нещата рано или късно ще се изяснят. Българските и чуждите служби изглежда са работили като едно цяло, защото аз не можах да ги разгранича от доклада за свършеното, казва Бакалов, предаде БГНЕС.

Йордан Бакалов е излязъл от КСНС по време на точката, обсъждаща покушението срещу Ахмед Доган, тъй като Синята коалиция не подкрепи декларацията в парламента, осъждаща този акт.

Има много неща, които ме притесняват, каза още Йордан Бакалов. Външният министър Николай Младенов изнесе доста повърхностен доклад, който по никакъв начин не засяга обстановката в Близкия Изток и резултатът, до който може да доведе положението за нашата национална сигурност и икономика, допълни той. Притеснява ме повърхностното отношение и държание, както ме притеснява, че ръководител на изпълнителната власт си задава въпроса "защо са ни нападнали". При положение че са минали над 6 месеца от извършването на атентата и при положение че по конституция той се грижи за нашата национална сигурност съвсем нормално беше той да ни отговори на нас, а не аз да му отговарям защо, заяви още Бакалов.

Външната ни политика определено трябва да бъде икономизирана. За да се случи това трябва да имаме външен министър и други министри, които работят за икономиката на тази държава, продължи Бакалов.

По повод това, че премиерът днес обяви, че интересът към него е бил, за да бъде информатор на службите за намеренията на Симеон Сакскобургготски, Бакалов коментира, че не е информиран какъв е бил този интерес. "Но така или иначе след като има дело, има псевдоним, нека да отговорят тези, които са го завели, защо са завели делото, ползвали са псевдоним, в края на краищата са го свалили от отчет. Папката, която видях снощи по телевизиите – на едното място пише ЦСБОП, на друго място на първа страница на папката пише НСБОП, което означава, че след преименуването на службата някой е работил по тази папка. Каква съдържа тази папка, мога само да гадая", заяви още той.

Очаквайте още подробности относно доклада за атентата в Сарафово

Професионален дефицит в разследването на атентата в Бургас

При разследвания като това на атентата в Бургас има две нива – едното е чисто професионалната работа, а второто – политичес...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com