Няколко земетресения са регистрирани на Балканите вчера и днес през нощта

15547
Няколко земетресения са регистрирани на Балканите вчера и днес през нощта
Снимка: Thinkstock

Земен трус е регистриран в България тази нощ, между Кюстендил и Перник, сочи справка в сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките. Земетресението е било с магнитуд от 2,7 степен, епицентърът му е в Конявската планина.

Серия от земетресения са били регистрирани във вчерашния ден в няколко балкански държави, съобщи електронното издание "Фактор", Македония. През нощта земен трус с магнитуд от 4,1 степен по Рихтер е бил регистриран в Албания и Черна гора. Епицентърът му е бил на дълбочина от 10 км в Ядранско море, в териториалните води на Албания, на 16 км югоизточно от черногорския град Улцин. Трусът е бил почувстван от жителите на населени места в Албания и Черна гора.

Две земетресения в Адриатическо море, 3,6 - 4,5 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер е било регистрирано в Адриатическо море, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен цен...

Земен трус вчера е бил регистриран в Словения, като той е бил усетен и в части от Хърватия. Епицентърът на земетресението с магнитуд от 4,6 степен по Рихтер е бил на 50-ина километра югозападно от Любляна. Земетресението е било плитко, на дълбочина само от 2 км, след него е имало и серия от вторични трусове. Според първоначалните информации, земетресенията не са предизвикали материални щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com