Нивото на Дунав продължава да пада

4543
Нивото на Дунав продължава да пада
Снимка: БГНЕС

Понижи се нивото на река Дунав в началото на българския участък на реката. Единствено при Ново село нивото се е повишило с 15 см и днес водният стоеж там е 70 см, съобщиха от местната Хидрометеорологична станция.

При Видин е отчетен спад на нивото с 9 см и водният стоеж е 147 см. При Лом е отчетен спад на нивото на реката с 17 см и водният стоеж там е 112 см. При Оряхово има спад с 17 см и водният стоеж е 37 см.

Труп на мъж изплува от Дунав

Труп на мъж с неустановена самоличност на видима възраст 55-60 години е изплува от река Дунав в района на село Нова Черна вчера. Това...

В останалите хидрометеорологични станции от българския участък на реката е отчетен спад на нивото със стойности между 8 и 12 см. Температурата на водата край Ново село е 26 градуса.

Заради ниското ниво на водата се образуват прагове и се затруднява корабоплаването. В един от най-критичните участъци - Белене - кораб е заседнал вече месец. Той не пречи на останалите кораби, тъй като е встрани от водния път.

От Морската администрация призовават капитаните да спазват поставените ограничения. Прогнозите са нивото на реката да продължи да се понижава, но от Агенцията за проучване и поддържане на Дунав са категорични, че няма да се стигне до забрана на корабоплаването.

 

Кораби и влекачи изчакват край Белене заради ниското ниво на Дунав

Има кораби и влекачи, които изчакват край Белене заради ниското ниво на река Дунав, каза капитан Тони Тодоров, директор на Морска админ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com