Неуспешен опит за блокада пред парламента, последва опит пред СУ

17340
Снимки: Actualno.com/Петър Чернев

Около стотина станаха протестиращите пред Народното събрание, които искат оставката на правителството на Пламен Орешарски. Те опитаха да блокират движението на бул. "Цар Освободител" пред Народното събрание, но двата полицейски кордона, които са пред парламента, не позволиха това да се случи.

Неуспешният опит не обезкуражи демонстрантите, които тръгнаха към кръстовището пред Софийския университет. Там за кратко имаше блокада на платното към "Младост", но полицията успя бързо да обгради групата и да я изтласка обратно на тротоара. Последва и нов опит малко по-нагоре към "Орлов мост", но той също беше бързо неутрализиран. Тактиката и днес явно ще е на надлъгване.

"Ранобудните студенти" излизат на протест срещу Волен Сидеров във Велико Търново

Днес, 15 януари, протест ще има и във Велико Търново. Той е организиран от "Ранобудните студенти" и е срещу "цинизма на Волен Сидеров и...

Преди да тръгнат към Софийския университет, всички демонстранти се събраха до хотел "Радисън", като опитаха масово да блокират бул. "Цар Освободител". Шествието се води от представители на "Ранобудните студенти". Единият от тях, Цветозар Вълков, се оплака, че МВР му е изготвяло фишове без основание. Той получи фиш и сега - за нарушение на Закона за движението по пътищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com