Нетаняху категоричен, че ни е ударила "Хизбулла", Борисов няма информация

8131
Нетаняху категоричен, че ни е ударила "Хизбулла", Борисов няма информация

Израел разполага с категорични данни, че зад атентата в Сарафово стои Хизбулла.

Това каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху на съвместна пресконференция с премиера Бойко Борисов.

Апостоли на свободията

Знам, че като му коментирам глупостите, всъщност му играя играта да бъде в центъра на вниманието на всяка цена, но какво да се прави: м...

"Имаме несъмнена информация, че тази атака е извършена от „Хизбулла”. Това е атака, планирана за друга държава, срещу туристи, каза Нетаняху. Знаем, че е „Хизбулла” и знаем, че Иран работи близо с „Хизбулла”, заяви Нетаняху.

Българският премиер Бойко Борисов обаче заяви, че продължава работата на службите за установяването на извършителите на терористичния акт.

Министър-председателят заяви, че работим много близко със САЩ, Израел, Великобритания и всички служби, за да имаме категорични данни.

"Трябва да се намерят и да бъдат съдени тези, които извършиха атентата срещу израелски граждани.
Ние не разполагаме с достатъчно информация, за да кажем, кой е извършителят, каза Борисов.

Отговорихте на всички наши очаквания, каза премиерът на Израел.

Обама: Йерусалим трябва да остане столица на Израел

Президентът на САЩ Барак Обама е убеден, че Йерусалим трябва да остане столица на Израел. Тази позиция на американската администрация о...

Приятелството между нас беше проверено - каза израелският премиер. По думите му - двете страни са работили за увеличаване на броя на туристите; туристите достигнаха 150 000 - 200 000 души и тогава се случи това нещастие в Бургас, с терористичния акт, каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху. „Отговорихте на всички наши очаквания, Вие лично, Вашето правителство, Вашите хора, Вашите доктори - всички отговорихте на нашите очаквания" - каза Нетаняху. В борбата срещу тероризма трябва да бъдем неразделни - каза той.

Днес е 11 септември, денят на най-голямата терористична атака. Ние знаем, че тероризмът заплашва целия свят и страните с принципи трябва заедно да победят. Ние ще победим, каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

Българският премиер и израелският му колега подписаха няколко споразумения за разбирателство между двете страни, включително за увеличаване на сигурността на израелците, посещаващи България.

Клаузите на споразумението предвиждат обучаване на български служители на силите за сигурност за мисии на местни туристически обекти, размяна на разузнавателна информация по въпроси от въздушната сигурност, поставяне на камери на българските летища и обучение на охранители за туристически автобуси.

Българското и израелското правителство провеждат съвместно заседание в Йерусалим, основна тема на което е атентатът от 18 юли на летище Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса.

Има опити на кръгове по света да преиначават, да тълкуват, коментират историята. Но аз мисля, че България е държава, спасила всичките си евреи по времето на Хитлер, и то благодарение на целия български народ, заяви Борисов.

„Благодаря на премиера Нетаняху за високата оценка за спасяването на българските евреи”, каза Борисов. Благодарение на това, че се е вдигнал като стена, благодарение на парламентаристите, на Българската православна църква, на българските интелектуалци, на целия народ - подчерта премиерът.

Навръх 11-и България и Израел заедно срещу тероризма

Датата на второто съвместно заседание на българското и израелското правителство, 11 септември, не е избрана случайно. Този път няма д...

Догодина честваме 70 години и съм убеден, че с премиера Нетаняху ще направим така, че и в Израел, и в България да се вдигнат паметници, да се оцени жеста на българския народ, който е направил нещо нечувано дотогава, каза премиерът Борисов.

Сега е лесно да тълкуваме историята, но ако от друга страна имаш Хитлер с неговата машина, е много трудно да се опълчиш и да спасиш своите най-близки. Вчера с представители на българските еврейски общности, когато разговарях, те казаха - вие не сте спасили 50 000 български евреи. Слагаме по два процента ръст на година, следователно те вече са над 100 000 души. Ако не бяхте ги спасили тогава, днес нямаше да са сред нас техните деца и внуци, разказа Борисов. Разчитам много на личната подкрепа на премиера Нетаняху, ще направим така, че да се оцени това, което е направено тогава, каза премиерът Бойко Борисов.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com