Ненчев: Ще искам европейска съпричастност по въпроса с каналджийството

4059
Ненчев: Ще искам европейска съпричастност по въпроса с каналджийството
Снимка: БГНЕС

Ще поискам в Люксембург по-голяма съпричастност от нашите европейски партньори за решаването на въпроса с каналджийството. Обезпокоително е всичко това, което се случва. Взели сме всички необходими мерки. Това заяви на пресконференция министърът на отбраната Николай Ненчев във връзка със задържания в Австрия български гражданин в подозрения за каналджийство, предаде „Фокус”.

„Само след няколко дни ще бъда в Люксембург, на една неформална среща на министрите на отбраната от Европейския съюз. Подготвил съм изказване, в което ще поискам по-голяма съпричастност от нашите европейски партньори за решаването на всички тези въпроси”, добави министър Ненчев.

Гранична полиция и жандармерията със засилено присъствие в пограничния район с Турция

Полицията засилва охраната по пътищата, водещи до границата ни с Турция, предаде БГНЕС. Почти във всички градове, разположени по черно...

Агенция „Фокус” припомня: Четвърти българин е бил задържан в Унгария заради трагедията с откритите миналата седмица в Австрия 71 мъртви мигранти в камион, който е извършвал трафик на бежанци. Арестът е извършен късно вечерта в събота. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че ДАНС е помогнала в залавянето им. Вицепремиерът Меглена Кунева определи участието на българи в това престъпление като срамна постъпка, но не бива да се превръща в клеймо за българското общество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com