Недим Генджев: Главният мюфтия е отговорен за радикалния ислям

29424
Недим Генджев: Главният мюфтия е отговорен за радикалния ислям
Снимка: БГНЕС

Главният мюфтия Мустафа Хаджи е назначен неправомерно и носи отговорност за проповядването на радикален ислям. Това заяви Недим Генджев, председател на висшия мюсюлмански духовен съвет на мюсюлманското изповедание. По думите му хората, които проповядват радикален ислям у нас са приближени именно до настоящия главния мюфтия, предаде Фокус.

“Всички много добре знаят за делото в Пазарджик, при което бяха осъдени 13 имами. Всички те са приближени до Мустафа Хаджи. Мюфтията на Пазарджик също е осъден по това дело, но продължава да е мюфтия. Висшия духовен съвет на Мустафа Хаджи е регистриран от зам.-председателя на САС Стефан Грозев с фалшиво решение”, каза още Недим Генджев.

Арестуваха и ходжата в Асеновград, ДАНС действа в няколко града

След като днес ромският квартал "Изток" в Пазарджик осъмна блокиран заради акция на ДАНС и прокуратурата, упражнението беше повторено и...

Според него радикалният ислям намира почва в циганските махали заради ниския социален статус на хората там. „По тези места хората са най-бедни, безработицата е голяма и фундаменталистите, които са обучени в други държави, привличат тези хора. Те проповядват омраза, въпреки, че всички сме български граждани. Тази хора идват с пари и „купуват“ обикновените хора“, допълни Недим Генджев.

По думите му ислямът е религия, която като всички останали учи на любов към ближния и няма нищо общо с фундаменталните учения проповядващи омраза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com