Не плащат за булка "втора употреба" на пазара в Бачково

67952
Не плащат за булка "втора употреба" на пазара в Бачково
Снимка: Facebook

Пазарът за булки край Бачковския манастир се провежда там от години и винаги привлича вниманието на всички медии, предизвиква дискусии в обществото и тотално ни обърква представите за света. Странният обичай се провежда в навечерието на празника Голяма Богородица, който калайджиите празнуват по стар стил.

Всяка година пазарът става все по-оживен, пъстър и обсипан с предложения кой за кой да ожени, каква цена да плати и ще плати ли нещо изобщо. Знае се, че цената за булките е много висока, но се оказва, че тази година кризата срина и този пазар - младоженците вече харчат по 500-600 лв. за булка, на фона на изминали години, когато се хвърляха от 20 000 до 50 000 лв. за добра мома.



Девойките за женене се появяват на пазара в целия си блясък - с розови, пищни рокли и солидно количество грим, с което да привлекат по-добър съпруг. От друга страна младоженците не полагат особено грижи за външния си вид и идват по дънки, но с големи пачки пари, което е и важното за родителите на девойките.

Едно от най-големите изисквания е момата да не е била с мъж през живота си. "За булки "втора употреба" не плащаме", това заяви категорично един от кандидат-младоженците, който се оглеждаше за най-добрата мома наоколо.

Всяка 10-та булка сваля 20 кг. за сватбата

Всяка десета младоженка във Великобритания сваля повече от 20 килограма преди "Големия ден", пишат британски медии. Повечето бъдещи мл...



Родителите са неотлъчно до дъщерите си и непрекъснато им дават наставления за това да се държат възпитано, да не оглеждат мъжете и да не говорят много. Те държат на традициите, които се оказва, че вече доста трудно се спазват. С появата на Facebook много младежи се запознават онлайн и въобще не разчитат родителите да им намерят мъж или жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com