Не на монополите - призивът отеква и тази неделя

8678
Не на монополите - призивът отеква и тази неделя

Хиляди българи отново ще излязат на национален протест в неделя, 17 март, за да напомнят на президента и на служебния кабинет, че много от исканията им все още не са изпълнени, предаде БГНЕС.

В националния протест срещу монополите се очаква да се включат протестиращи от цяла България. Отново три лъча протестиращи ще тръгнат в София – от Орлов мост, от НДК и от МИЕТ. Въвежда се временна организация на движението. Във Варна хората ще се съберат пред общината, в Пловдив - пред Централната поща. Протести ще в още над 30 града в България. Сънародниците ни извън страната и тази неделя няма да останат безразлични към случващото се. Десетки българи се очаква да излязат през посолството ни в Мадрид. На улицата ще излязат и живеещите нашенци в Барселона.

Протестът продължава да бъде против мафията, действията на ЕРП-тата, монополите, а гражданите призовават за мирни действия. Организаторите на протестите не подкрепят и не толерират лица, които с действията си нарушават обществения ред, подтикват към расизъм, етнически или религиозни разделения.

В енергийния сектор протестиращите настояват за разсекретяване на всички договори в сектора енергетика, търсене на отговорност на подписалите ги лица, електроенергията, произведена от АЕЦ "Козлодуй", да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото, да се премахне задължителното изкупуване на електрическата енергия от НЕК. При топлинната енергия протестиращите настояват за индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите, уредите да отчитат в МВт/ч, реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com