Напрежение в Гърмен след бой между българи и роми

21359
Напрежение в Гърмен след бой между българи и роми

Полицейски сили се струпват в центъра на община Гърмен край Гоце Делчев поради възникнало напрежение между българи и роми, предаде БГНЕС.

Към 17.30 часа в квартал "Заграде" на Гърмен е станал скандал между две компании - едната от българи, другата от роми заради силно пусната музика. Ромите пиели алкохол на пейката под чинара, а българите играели карти. Картоиграчите искали другата група да намали музиката, ромите не се съгласили и станало сбиване.

На първа инстанция съдът отказа да касира изборите в Гърмен

Административен съд потвърди решението на Общинска избирателна комисия – Гърмен и отказа да касира частичните кметски избори, ко...

Тъй като наблизо живеят много представители от малцинството, те са се притегли на помощ с брадви и мотики. След сбиването има ранени. Трима души са приети в болница, а на място има други пострадали, които не са прегледани все още.

Кметът на общинския център потвърди за инцидента. "Има голямо напрежение, полицията владее положението, но има нужда от подкрепления. Има ранени както роми, така и българи", каза по телефона кметът на Гърмен Нинка Капитанова.

Според свидетели на инцидента, напрежението започва да ескалира. Жители на Гърмен заплашиха със саморазправа и дори изразиха притеснения, че може да се повторят събитията от пловдивската Катуница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com