Нападнатият от "Атака" композитор: Не само Сидеров трябва да загуби имунитета си

48062
Нападнатият от "Атака" композитор: Не само Сидеров трябва да загуби имунитета си
Снимка: Нова телевизия

Поведението на депутатите от "Атака" във фоайето на сградата на Нова телевизия вчера напомня за поведението на мутри. Това заяви композиторът Виктор Стоянов в сутрешния блок на Нова телевизия. Стоянов беше нападнат вербално от народните представители от "Атака" Деница Гаджева, Миглена Александрова, Димитър Димов, Илиян Тодоров и Калина Балабанова, тъй като се появи в "Часът на Милен Цветков" с маска на Сидеров и иронизира поведението му.

„Не е далеч моментът, в който тези хора, които или имат проблеми с психиката, или употребяват някакви субстанции, ще направят нещо по-сериозно. Оградиха ни като глутница кучета. Връщаме се в мутренските времена. Те се опитаха да се саморазправят с мен по един недостоен не само за депутати, но и за нормални граждани начин. В този си вид имунитетът на депутатите е абсурден. Нужно е той да бъде ограничен”, каза Стоянов.

Ако ни атакува депутат, действаме както ако ни нападне човек без имунитет

При атака от народен представител срещу нас, всеки може да реагира така, както би реагирал, ако ни атакува човек без депутатски имуните...

„Политическите игри не ме интересуват, когато са нарушени гражданските ми права. Волен Сидеров трябва да бъде наказан. Същото важи и за депутатите, които си позволиха това нещо вчера”, категоричен е той.

Стоянов изрази своето притеснение за създалата се ситуация с депутатите на "Атака": „Не съм си представял, че в държава от Европейския съюз ще се налага да давам обяснения на хора, които ограничават свободата на словото. Това е абсурдно, това е агресия – почувствах се заплашен. Вече не е смешно. Тези хора пред камерите се държаха агресивно, представете си какво беше, като ги нямаше”, подчерта той.

„Нападнаха ни, защото съм иронизирал някого, къде в Конституцията се забранява това? Техните действия са на фашистки шпицкоманди. Аз съм човек на изкуството с обществено положение и няма да позволя някакви излюпени депутатчета, които са там, защото лидерът им е заблудил няколко човека, да упражняват агресия върху мен. Днес ще подадем жалба, трябва имунитетът не само на Волен да падне, а на всички хора, които бяха тук вчера”, каза Стоянов.

„Има достатъчно доказателства за агресията им. Не знам колко е златен пръстът на Волен Сидеров, но той не струва сигурността на един гражданин на България. Тези хора са в парламента, за да работят за нас, но прекрачиха границата".

И граждани поискаха смъкването на имунитета на Сидеров

"Извинисебе" и искания за сваляне на имунитета на Сидеров скандираха граждани, които се събраха днес пред Съдебната палата след края на...

Междувременно пред БНР главният прокурор Сотир Цацаров също заяви, че може да поиска имунитета и на други депутатиВ хода на разследването се изяснява точно кой е нанесъл ударите на пострадалия цивилен гражданин Димитър Бахнев, който е бил удрян и ритан. Изяснява се евентуалното участие и на други депутати от "Атака" в инцидента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com