Нападателят на Костов търсел публичност

5240
Нападателят на Костов търсел публичност

36-годишният Виктор Градинаров, който нахлу въоръжен с нож в дома на лидера на ДСБ Иван Костов, ще бъде пуснат на свобода. Това решиха магистратите, събрали се да гледат мярката му за неотклонение.

Пред съда Градинаров каза, че не е искал да обира Командира, а само да бъде забелязан. За това говорят и събраните доказателства по случая.

Арестуват за 3 дни нападателя на дома на Костов

Прокуратурата наложи 72-часов арест за 36-годишния мъж от Плевен, който нахлу в дома на Иван Костов. Никой от семейството не е пострад...

Мъжът разказа, че има 15-годишен трудов стаж, който бил „отишъл на вятъра". В момента 36-годишният плевенчанин нямал какво да яде, бил бездомен и често му се случвало да рови по кофите за боклука. Преди той живеел с родителите си във фондово жилище на БДЖ в Плевен. След смъртта им обаче бил изгонен от там и му се наложило да си търси препитание.

"В ареста ми е много добре, не се страхувам някой наркоман да ме заколи, докато спя", призна пред съда Градинаров, предаде КРОСС.

В нощта срещу петък той спал в беседката в двора в къщата на Костови. На сутринта се приближил и като видял Елена Костова да излиза от вратата, поискал ценности. Забелязвайки секунди по-късно и самият Иван Костов и внучето му, си махнал маската, захвърлил сгъваемия нож на ливадата и седнал да чака пристигането на полиция.

Магистратите останаха изненадани от искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража на Градинаров. Действията на обвиняемия независимо, че е опит за грабеж, доказват, че той не е възнамерявал да довърши дейността си, посочиха в мотивите си от съда.

Костов: Дори пенсията в България не е сигурна

Един 55-хиляден град, колкото е Благоевград, годишно изчезва от картата на България, каза лидерът на ДСБ Иван Костов при посещението си...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com