Наказват митничари за точене на гориво

6576
Наказват митничари за точене на гориво

Агенция "Митници" ще накаже четирима служители от Митница Бургас за създаване на условия за манипулиране на данни и за извеждане на гориво без контрол от данъчен склад Нефтопристанище Росенец на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, предаде Стандарт  нюз.

В данъчния склад има над 900 митнически пломби и измервателни уреди, които подават информация към Агенция "Митници". На 11 април на данъчния склад е издаден Акт за съответствие със Закона за акцизите. Но още в същия ден в Централното митническо управление (ЦМУ) в София констатират, че едно от устройствата работи на тестови режим.

Кандидат-митничарите с тестове за лоялност

С компютърни тестове ще проверяват лоялостта на кандидатите за работа в Агенция "Митници". Нов център за оценка бе открит в Централно...

Служители от ЦМУ правят проверка и установяват, че някои от поставените митнически пломби липсват, а метрологични стикери са пробити. Оказва се, че на 5 април от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД немотивирано са поискали от началника на Митница Бургас свалянето на няколко митнически пломби, както и за пет дни определени уреди да работят в тестови режим.

Установено е, че в продължение на дни, контролните точки са били без митнически контрол, като по същото време са извеждани големи количества продукти от данъчния склад, а в последствие показателите на уредите са нулирани. Четиримата митничари няма да са единствените наказани, ако стане ясно, че са получили нареждане от по-високо ниво за действията си, казаха от Агенция "Митници".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com