Най-после - в НС има законопроект, който ще помогне на безброй болни деца

29500
Най-после - в НС има законопроект, който ще помогне на безброй болни деца
Снимка: 9gag

Става дума за поправки в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, с които се предлага облекчение за хората, даряващи пари за болни деца. С други думи - всяко дарение на физически лица, което е за болно дете, ще се облекчава от годишния данък. Идеята е колкото повече дарява някой, толкова по-малък данък ще плати на държавата в края на годината.

Само 1 на 1000 българи дарява редовно

Благотворителността определено не е най-силната добродетел на българина. Дори когато дарява, той го прави не редовно от заплатата си,...

Законопроектът беше внесен от депутата от Реформаторския блок Петър Славов, като инициативата беше подета от Бетина Терзиева. Г-жа Терзиева е човекът, който разпространи идеята депутатите от 43-ия парламент да дарят първите си заплати в помощ на болния от церебрална парализа Слави Едрев.

"С този законопроект държавата и физическите лица ще правят всеки ден по едно добро дело, без да има необходимост от подобни кампании. Защото много деца в България имат нуждата на Слави. Защото децата са бъдещето, а ако съдим по отношението на държавата към тях до сега - то ние нямаме бъдеще", коментира г-жа Терзиева.

"С промяна в закона, за която започваме борба, ще се избегнат и даренията чрез посредник. Към настоящия момент данъчно облекчени са само дарения, които минават през определени организации. Защо обаче? Защо част от парите, които имаме да дадем на болно дете да отиват в джоба на някоя организация? Няма логика. Няма нужда. Проектозаконът е само началото на общата ни борба! Защото ви обещах, че няма да се откажа! Искам здрави и щастливи българчета", казва Бетина Терзиева.

"Какво следва ли? Борбата продължава, за да може прочитът да влезе в дневния ред на НС, а след това да се гласува и приеме! Заедно, само заедно ще постигнем и това", убедена е Бетина.

Повече дарители в "Българската Коледа" тази година

С около 500 повече са дарителите в кампанията „Българската Коледа” тази година. Това каза началникът на кабинета на президе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com