Надзирателите в затворите излизат на протест

25696
Надзирателите в затворите излизат на протест
Снимка: БГНЕС

 

Въпреки срещите между Синдиката на служителите в затворите в България, шефовете на затворите и правосъдното министерство, до споразумение между двете страни не се стигна и надзирателите ще излязат на протест в понеделник. От месец те протестират символично с искане да бъде възобновен 24-часовият им работен режим.

Ресорният зам.-министър Марин Ванчевски не отхвърли твърдението, че служителите в затворите искат връщането на 24-часовият наряд, което им осигурява почивка от три дни - време, през което те могат да развиват собствен бизнес.  Oсновното искане на надзирателите - заплатите им да се изравнят с тези на останалите служители в системата на МВР, може да бъде отразено в Бюджет 2015.

СФСМВР подкрепя протестиращите надзиратели

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) подкрепя и изразява своята солидарност към справедливите искания на протестиращите н...

Междувременно продължава издирването на 40-годишния Николай Йорданов, който вчера избяга от затворническото общежитие в Самораново.

Без да даде подробности, началникът на бобовдолския затвор Александър Апостолов заяви, че очаква съвсем скоро Йорданов да бъде заловен. Една от версиите е, че мъжът e избягал, защото научил, че непълнолетният му син има проблеми със закона, информира БНР.

По отношение на мерките за сигурност в общежитието Апостолов обясни: "Тези заведения са със смекчен режим и охрана. Не е проблем за една част от тях да осъществят такова бягство. В самото общежитие охраната се състои от двама служители - един командир на отделение и един служител от надзорно-охранителния състав. Охраняват между 70 до 100 човека. Без да конкретизирам цифра, ще кажа, че специално за охраната на затворническото общежитие броят на служителите е недостатъчен".

Надзиратели в цялата страна са в протестна готовност

Синдикатът на служителите в затворите ще внесе днес в Министерството на правосъдието събраните протестни подписки на надзирателите ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com