Надзирателите ще говорят с правосъдното министерство за разходите в системата

8841
Надзирателите ще говорят с правосъдното министерство за разходите в системата
Снимка: БГНЕС

Синдиката на служителите в затворите в България ще проведе разговори с ръководството на Министерството на правосъдието, на които ще му бъде представен план за административни, финансови и организационни мерки за оптимизиране на дейността и разходите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана" (ГДО).

Припомняме, че именно забавянето при изготвянето на този план с мерки доведе до отлагането на срещата между служителите на затворите и правосъдното министерство, която беше насрочена за 19 януари след множество протести и демонстрации на недоволство от страна на затворническите служители. След националния им протест на 10 януари 2015-та година, министър Христо Иванов разпореди на ГДИН да изготви детайлен анализ на дейността и възможностите за оптимизация по звена в рамките на системата за изпълнение на наказанията. От дирекцията обаче заявиха, че за подобна задача им трябва повече време и помолиха за отсрочка.

Надзирателите: Управляващите не спазват закона

Оказа се, че има хора извън затворите, които не спазват законите. Това каза Иван Петров, председател на УС на Синдиката на служителит...

Предстоящата срещата ще бъде в столицата на 27 януари от 11.00 ч. в Министерството на правосъдието. Тя е по покана на министерството, а на нея ще бъдат засегнати проблемите с неизпълнени ангажименти и нарушени права на служителите в бранша, информират от синдиката на служителите в местата за лишаване от свобода.

На протеста преди 15 дни служителите на затворите заплашиха с нови протести от 29 януари (професионален празник на работещите в затворите), ако проблемите им не бъдат решени. След поредния кръг от преговори Синдиката на служителите в затворите в България ще оповести резултатите от срещата и ще вземе решение дали ще има нови протести, кога и под каква форма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com