Над Черноморието ще преобладава слънчево време

10678
Над Черноморието ще преобладава слънчево време
Снимка: Thinkstock/Guliver

В Северозападна България се очакват интензивни и значителни валежи с гръмотевични бури. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков.

През деня над Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. В източната част от страната ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над югоизточните райони. Ще духа слаб, в Източна България временно умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 25° на места в западните райони, до 32-33° в Източна България. В София – около 25°.

В Западна България ще има валежи от дъжд, възможни са градушки

Над Западна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с г...

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временно увеличение на облачността ще има по южното крайбрежие, където е възможно съвсем слабо да превали. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето до обяд ще бъде 2 бала, а след обяд ще се усили до 3 бала.
Над масивите в Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен източен вятър, по върховете временно и силен от югоизток. Максимална температура на 1200 м.н.в около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В събота ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в Източна България, а след пладне и в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават и преобладаващите максимални в неделя ще са между 29° и 34°. В началото на следващата седмица ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури между 31° и 36°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com