Над 600 000 лв. са събрани за Мизия само от БЧК

17468
Над 600 000 лв. са събрани за Мизия само от БЧК
Снимка: БГНЕС

Над 600 000 лв. е помощта само за Мизия, събрана до момента чрез кампанията на БЧК. Това каза за Агенция „Фокус” Христо Григоров, председател на Българския червен кръст (БЧК).

„Около 1,1 млн. лева бяхме събрали за Добрич, варненския квратал „Аспарухово” и Велико Търново. А тук само за десетина дена към сметката на Мизия вече сме събрали към 600 000 лева”, обясни Григоров. По думите му, това показва отново съпричастността на българина и това, че сме един достоен народ. За разпределението на средствата от кампанията Григоров обясни, че отново ще станат чрез Обществен съвет, което показвало, че всичко ще бъде много открито.

70 къщи в Мизия са негодни за живеене, ще бъде изградено фургонно селище

Тежка есен ни очаква в Мизия, а най-вероятно още по-тежка ще и зимата, каза Николай Нековски, заместник-кмет на Мизия. Той посочи, че о...

„И държа отново да декларирам, че Българският червен кръст не удържа нито една стотинка, всичко това, което получаваме ние, го предоставяме на хората”, поясни той.

Относно от какво имат нужда пострадалите в Мизия, Григоров каза:

„Продължаваме да имаме нужда от консервирани храни, защото най-важното е тези хора да имат храна за по-дълъг период. Всичко друго, което ни трябва ние го имаме. Отворихме нашите складове за хората, които нямат домове, а те вече са над 1200”. „Сега първо трябва да се направи оценката, за да видим какво точно ни е необходимо и след това заедно, ако трябва ще призовем българския народ, да се включи отново и да се помага”, каза още Христо Григоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com