Над 400 командировани полицаи подсилват охраната по Южното Черноморие

8950
Над 400 командировани полицаи подсилват охраната по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Полицейските управления в Приморско и в Несебър, което обслужва и курорта Слънчев бряг, са подсилени с най-много командировани полицаи. Те са както от вътрешността на страната, така  и от самата Бургаска област, съобщава „24 часа“.

И в двата случая има сключени договори между местните администрации и МВР за издръжка на част от командированите. Това е едно от обясненията за по-солидното присъствие.

Полицаите няма да протестират, не искат и оставки

Най-голямата синдикална организация в МВР - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици прот...

43 са служителите на МВР от други части на страна, които ще работят на територията на РУП-Несебър през юли. Същата бройка е и за август. Освен тях за първи път Слънчев бряг е подсилен и с 11 полицаи от управления в самата Бургаска област, общо 33 през трите летни месеца.

Това са хора, които познават по-добре района от своите колеги от вътрешността на страната и се ориентират бързо в Слънчев бряг. Основният приоритет е осигуряване на спокойствие и сигурност на туристите през летните месеци, това заяви старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР, цитиран от изданието.

Общият броя на командированите полицаи за целият летен сезон в РУП - Несебър е 160. В това число не влизат спецовете по разкриването на различни престъпления - дребчийски кражби, грабежи,  разпространение на наркотици и сводничество, които почти всеки ден са в курорта за спецоперации.

Със 124 униформени е подсилено Приморско, 88 са командированите в Созопол, 38 в Царево и 32 в Поморие. Общият брой за цялото лято е 442.

Опит за отвличане в Несебър, мъжът е с опасност за живота

35-годишен мъж от Ямбол е настанен за лечение в МБАЛ-Бургас, с множество наранявания и опасност за живота, след нанесен му побой, осъщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com