Над 100 фирми от 10 държави в Първия балкански туристически форум

49328
Над 100 фирми от 10 държави в Първия балкански туристически форум

Над 100 фирми от 10 държави участват в Първия балкански туристически форум Go2Balkans. Това заяви Николина Ангелкова, министър на туризма, при откриването на Първия балкански туристически форум Go2Balkans, предаде „Фокус“.

„Този форум има за цел да обедини туристическия бизнес на балканските страни под мотото „Балканите – природа и история“, каза Ангелкова.

Туризмът ни може да загуби 8 млн. лв. европари

Около 8 милиона лева европейски средства, предназначени за туризма ни, може да бъдат загубени, ако не бъдат предприети спешни мерки, съ...

„Изключително ме радва фактът, че над 100 фирми от 10 държави участват на днешния форум, който ще създаде една много добра база за едно дълготрайно и съвместно сътрудничество“, посочи министърът на туризма.

Тя заяви, че подкрепя идеята на туристическия бизнес да учреди консорциум go2balkans, който да работи активно за създаването на общи туристически продукти със съседните за нас страни и така да привлечем трайно интереса на туроператорите от цял свят.

Обединението на балканските страни в сферата на туризма ще позволи привличането на туристи от далечни страни, допълни Ангелкова. „Именно това обединение ще направи атрактивен общия ни туристически пазар и ще увеличи възможностите за промотиране, така че да привлечем повече туристи от далечни дестинации като Китай, Индия и Япония“, допълни Ангелкова.

„Всички знам, че туризмът е не само една от най-динамичните форми за икономическо развитие, но и нещо повече. Туризмът е бил винаги нещо повече от икономика, защото развива общуването на хората на много нива – междукултурно, личностно, опознаване на чуждия бит, традиции, историческата памет и общите балкански корени“ обясни министърът на туризма.

Министърът "за" Крисия да стане лице на туризма ни

Целта ми е България да е туристическа дестинация целогодишно. Това заяви пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя сподели,...

„В този смисъл комуникациите в сферата на туризма имат градивна роля в бъдеще и тяхната перспектива е само една – още по-голямо разширяване“, обясни министърът на туризма“, коментира Николина Ангелкова.

"Стартирали сме разговори в посока на облекчаване на визовия режим, тъй като това също е от огромно значение за туристическата индустрия. Предстои работна среща с министрите на вътрешните и външните работи за да можем да уточним детайлите и как можем да посрещнем нуждите на туризма, а от друга страна да се съобразим с националното и европейското законодателство“, коментира Ангелкова.

„Създаването на общи туристически продукти е от съществено значение за адресиране на новите предизвикателства и на нови пазари. Имаме огромен потенциал тук на Балканите за предлагане на тези съвместни туристически услуги – река Дунав от една страна, а Средиземноморският регион от друга. Всички ние имаме общи корени и бит и много общо, което можем да предложим на всички, така че да бъдем една привлекателна туристическа дестинация“, обясни Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com